THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES

Tuesday, February 1, 2011

Cuma 5 saat cepat

Yang aku boleh cakap Tuhan masih menjaga aku. Semuanya berlaku dengan cepat. lebih kurang 30 minit yang lepas berlaku satu eksident antara motor LC dan EX5. Dan nasib ketiga-tiga mereka terselamat.

Kalau aku lambat lima saat je tadi aku mungkin terlibat, dan mungkin aku tak dapat tulis entri ni. memang gila babi. kejadian tadi berlaku kat Kampung Kutan Hilir depan surau rumah Amir(nanti aku kenalkan).

kalaulah aku bawak motor sambil layan jer, mungkin aku terlibat sama. aku sempat pandang muka Pak Cik dan anak dia (mungkin juga cucu) lagi. memang mamat LC ni suka bawak motor laju barangkali. sebab sebelum berlakunya kejadian aku dengar tayar mengelongsor hebat di brek dengan sepaksa boleh (tu ayat nak gambarkan bunyik sebelum eksident). memang betul-betul sebelah telinga aku.

Motor LC datang dari arah sama dari EX5. Mungkin LC cuba untuk brek supaya tak langgar EX5 tapi tak sempat. tapi aku plak datang dari arah bertentangan dari mereka. tapi kalau aku lambat tadi aku rasa aku paling teruk.

Apa yang aku lihat Pak cik dan anak dia barangkali keluar carik angin sebab pada pemerhatian aku pak cik dan anak dia tak pakai helmet. tu salah merekalah. dan motor di bawak tak lah begitu laju. macam nak kejar masa ke ape tidaklah. mamat LC ni plak memang gaya suka bawak laju, sebabnya dia pilih LC yg memang terkenal dengan laju, mungkin juga mamat ni baru balik dari supermarket sebabnya, dia ada bawak beg plastik berisi air susu dan makanan tapi semuanya pecah. kesian.aku pulak dalam perjalanan nak ke CC sebab nak print PTPTN punya kejadah. nasib baik aku cepat lima saat. Alhamdulillah..

Tapi ape yang sempat aku lihat (setelah sibuk aku Uturn sebab nak tengok ape berlaku) tiada kehilangan nyawa terjadi. tapi mamat LC ni luka terseret di tar pada kedua lengan kulitnya terkoyak menampakkan isi merahnya. dan juga pipi sebelah kiri ada kesan tar mungkin terkena sedikit. Pak cik tu pulak cuma luka kecil di kaki. anak tu pula mungkin terhentak kepala dekat tar sebab dia duk pegang kepala dia (harus kena check takut ada luka yang belah dalam). kalau lah tadi aku ada kamera boleh aku kongsi kat sini dah cuma aku ada kamera handphone yang cikai saja.

P/S : motor LC tak lah berapa kukuh sebabnya motor tadi terpatah kedalam. tapi EX5 stay stedy tak rosak pun cuma sidemiror jer terputar.

0 comments: